Wellness – Élményzuhany

Wellness - Élményzuhany

A technika fejlődéséből a zuhanyok sem maradtak ki, és ezzel egyidőben teret nyertek a lendületes ívekből álló zuhanyfalak, melyek vizes szerelvényei az egyszerű zuhanyfejtől kezdve a különböző esőképekkel ellátott, programokat lejátszó, fényterápiával kiegészített élményzuhanyokig terjednek. Szinte minden érzékszervünket célba veszi… A bőrt hideg-meleg esőképek frissítik, az illatok az orra, a dörgés-villámlás a fülre és a szemre van hatással. Hunyja be szemét, hagyja magát egy kis időre elvarázsolni. A több percig tartó program különböző hőmérsékletű esőfajtákkal, változó esőképekkel (ködszitálás, nagy szemű zápor, szemerkélő eső, stb.) a trópusi vihar keletkezését, tombolását, majd lassú elvonulását érzékelteti. A finom szitáló, majd zuhogó esőt menydörgés és villámlás kíséri, a vízbe injektált illatok a friss eső áztatta mező illúzióját varázsolják a kabinba.

Az élményzuhanyok lényege, hogy a megszokott zuhanytól eltérő módon nyújtsa a zuhanyozás élményét. Frissítő hatásukat legjobban szauna vagy más izzasztófürdő használata után élvezhetjük , de bizonyos fajtái relaxáció után is kellemes élményt nyújtanak.

Dézsazuhany
A dézsazuhany használata nagyon kedvelt a hagyományos finn szauna használóinak körében. Szaunázás után ideális bőrünk intenzív lehűtésére.
Dézsazuhany esetén hideg vízzel megtöltött fából készült dézsa tartalmát zúdítjuk magunkra. Amennyiben a dézsára felrögzített kötelet meghúzzuk, akkor kimozdul egyensúlyi helyzetéből és a benne levő jelentős mennyiségű (kb. 30 liter) hideg víz egyszerre zúdul ránk. Az ürítést követően a dézsa automatikusan feltöltődik.

Trópusi vagy eső zuhany
A zuhanykabin tetejéről nagy átmérőjű (25 – 30 cm) zuhanyfejen keresztül jelentős mennyiségű vizet folyatunk magunkra. A víz hőmérséklete általában kellemesen meleg, nem hideg és nem forró. A trópusi zuhanyt minden relaxációs tevékenység után érdemes használni, de infraszauna használata után is kellemes élményt nyújt.

Skót zuhany
A skótzuhany vagy más néven váltott vizes zuhany egy nagyon intenzív frissítő hatású élményelem. A zuhanykabin két oldalán elhelyezett zuhanyfejekből (általában oldalanként 2 vagy 3 db), nagy nyomású vízsugarak masszírozzák testünket. Skótzuhany esetén a hideg és a meleg vízsugarak automatikusan, bizonyos időszakonként (20-30 másodperc) váltakoznak. Jelentősen élénkíti a bőrünk és az egész testünk vérkeringését, nagyon frissítő hatású.